9 oktober 2024

Team Tales – Lars

Orange-Climate-3815-web

Zou je jezelf eens even voor willen stellen?

Ik ben Lars Jeurlink, ik kom uit Nieuw-Heeten, een dorpje vlak bij Holten. Ik ben 22 jaar en mijn hobby’s zijn vissen voor een rustig momentje, en daarnaast breng ik graag tijd door met mijn vrienden. Naast mijn werk sport ik graag; eigenlijk is het niet echt nodig vanwege het werk dat ik doe, maar ik vind het fijn om sportief bezig te blijven.

Ik woon nog gezellig thuis bij mijn ouders. Enerzijds omdat het erg gezellig is, anderzijds omdat de huidige woningmarkt het ook niet echt makkelijk maakt om uit huis te gaan, haha.

Wat is je functie bij Orange Climate? Wat zijn je werkzaamheden?

Ik werk momenteel in de technische dienst, waar ik op den duur voorman van zal worden, aangezien de huidige voorman in mei vertrekt. Voor mij is dit natuurlijk een geweldige kans, en ik ben erg blij met het vertrouwen dat Orange Climate in mij heeft om deze uitdaging op mijn 22ste al aan te gaan! Voorheen werkte ik 50% in de productie en 50% in de technische dienst, maar nu richt ik me vooral op de technische dienst. Als ik tijd over heb, ondersteun ik de productie, en die combinatie vind ik erg prettig.

 

Bij de technische dienst ben ik voornamelijk verantwoordelijk voor het bijhouden van machinelijsten, het uitvoeren van onderhoud, en het oplossen van onverwachte storingen. Die afwisseling maakt het werk heel leuk. Wat ik fijn vind aan werken bij Orange Climate is dat je echt het gevoel hebt dat wat je geeft, je ook terugkrijgt. Als je laat zien dat je stappen wilt maken, dan krijg je ook echt de kans om die stappen te zetten.

Welke opleiding(en) heb je hiervoor gevolgd?

Na mijn middelbare school ben ik hier begonnen, en Orange Climate bood me de kans om een opleiding in de technische dienst te volgen. Orange Climate biedt ruime mogelijkheden om opleidingen te doen, vooral als je jong bent, wat een geweldige kans is om jezelf te blijven ontwikkelen voor de toekomst.

Na de opleiding voor de technische dienst heb ik ’s avonds ook een lasopleiding gevolgd, omdat dat als productiemedewerker goed van pas kwam. Alles bij elkaar opgeteld, ben ik begonnen met de opleiding Allround Constructie Medewerker niveau 2, daarna Eerste Monteur Service en Onderhoud niveau 3, en vervolgens alle TIG-diploma’s op niveau 2. Al deze opleidingen heb ik gevolgd via de Technicampus in Deventer.

Wat is je voorgaande werkervaring?

Ik ben hier eigenlijk direct na school begonnen. Ik heb wel wat bijbaantjes gehad, zoals werken bij de kinderboerderij, de Plus, en in tuinen. Ik was altijd actief bezig en had op een gegeven moment zelfs zes bijbaantjes tegelijkertijd, haha! Ook heb ik een tijdje bij een mechanisatiebedrijf gewerkt, wat mijn enige ervaring in de metaalbewerking was voordat ik hier kwam werken.

Wat maakt dat je voor Orange Climate gekozen hebt?

Het begon toen ik me ging aanmelden voor een bepaalde opleiding. Tijdens dat intakegesprek ontmoette ik een man die vanuit school samenwerkt met Orange Climate om BBL-studenten te begeleiden. Hij vertelde dat Orange Climate een mooi bedrijf is dat goed bij me zou passen, en zo ben ik uiteindelijk bij Orange Climate terechtgekomen. Ik had nog een optie bij een ander bedrijf, maar daar heb ik eigenlijk niet eens meer naar gekeken. Toen ik hier binnenliep, wist ik meteen dat dit de plek voor mij was.

Ik vond het best spannend om voor de eerste keer op gesprek te gaan, maar ik werd zo goed en open ontvangen dat ik meteen het gevoel had dat ik hier thuishoorde. Tijdens de rondleiding na het sollicitatiegesprek kreeg ik zelfs al het idee dat ik hier al werkte.

Zijn je verwachtingen waarheid geworden?

Jazeker, ik vind de manier van werken hier nog steeds erg leuk. Er zijn vooruitstrevende machines, maar je kunt ook nog steeds mooie dingen met de hand maken. Die combinatie van moderne techniek en de authentieke manier van werken maakt het voor mij dé plek om te zijn. Dat voelde ik toen ik hier begon, en dat gevoel heb ik nog steeds.

Hoe ziet een type dag er voor jou uit?

Meestal sta ik om half zeven op, zodat ik om half acht hier kan zijn, want dan beginnen we. Het eerste wat ik doe als ik aankom, is mijn schermpje checken om te zien welke producten of onderdelen geproduceerd moeten worden, en dan ga ik lekker aan de slag.

Kun je het werk goed combineren met je privéleven?

Voor mij is het goed te combineren. In het begin nam ik soms nog wat werk mee naar huis, maar nu kan ik het, met de hulp van mijn collega’s, steeds meer bij Orange Climate laten liggen na vijf uur, haha. Voor iedereen is dat natuurlijk anders, en ik vind het soms nog lastig om dingen los te laten. Gelukkig gaat dat, zoals ik al zei, steeds beter dankzij de steun van mijn collega’s. Maar het is niet alleen negatief: als ik een goede dag heb gehad, neem ik dat fijne gevoel ook mee naar huis, en dat is natuurlijk wel leuk.

Wat zou je iemand die deze rol als jou wil bekleden adviseren?

Ik zou zeggen: probeer dingen uit en neem in het begin overal een kijkje. Op school wil iedereen altijd onderwater lasser worden, maar probeer ook eens iets anders. Als onderwater lasser ben je na 15 jaar toch vaak afgeschreven. Blijf bij jezelf en durf te proberen. Verken alles en wees niet te bescheiden met “dat wil ik niet”; ga er gewoon voor. Luister goed naar wat je zelf wilt en laat je niet beïnvloeden door anderen. Er is 100% een plekje voor je bij Orange Climate, en de mogelijkheden zijn er volop—dus grijp ze aan!

Heb je verder nog iets wat je wil delen?

Ik denk dat ik het meeste heb gezegd, en ik hoop dat ik jonge, nieuwe mensen heb kunnen inspireren!

Klinkt dit als muziek in je oren?

Bekijk onze vacatures

Goed nieuws, je hebt de kans om bij ons aan de slag te gaan! Bekijk onze openstaande vacatures en wie weet ben jij binnenkort onderdeel van #TeamOrange! Onze vacatures
IMG_8868-Enhanced-NR